RM1 juta galak pelajar KPTM ceburi bisnes

KOTA BHARU 28 April – Majlis Amanah Rakyat (Mara) memperuntukan sebanyak RM1 juta menerusi skim Pembiayaan Perniagaan Program PUTRA bagi menggalakan budaya usahawan dalam kalangan pelajar tahun akhir Kolej Poly-Tech Mara (KPTM).

gap

Timbalan Presiden Hal Ehwal Pelajar (HEP) KPTM, Ramli Mohd. Jawi berkata, kesemua peserta terlibat dalam program itu dipilih dan dinilai oleh pegawai Mara mengikut syarat-syarat yang telah ditetapkan.

gap

image

RAMLI MOHD. JAWI (kiri) bersama pelajar yang menerima Anugerah Kecemerlangan Pelajar KPTM di Kota Bharu, Kelantan, semalam. utusan/YATIMIN ABDULLAH – Utusan

gap

Beliau berkata, setiap peserta menerima pembiayaan antara RM5,000 sehingga RM10,000 mengikut jenis perniagaan yang dijalankan mereka.

gap

Tonton MARAtv –> http://maratv.my/#!live/

 

gap

“Ini merupakan sebahagian daripada langkah yang kita ambil bagi menggalakan budaya usahawa dalam kalangan pelajar KPTM.

gap

“Kebanyakkan mereka yang mengikuti program ini mengetahui selok-belok dalam bidang perniagaan dan paling penting berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM),” katanya.

gap

Sumber : http://www.utusan.com.my/berita/wilayah/kelantan/rm1-juta-galak-pelajar-kptm-ceburi-bisnes-1.85552#sthash.eoxnwaCX.dpuf

220total visits,2visits today

,

Leave a Reply

Your email address will not be published.