Annuar Musa Kekal Pengerusi MARA, Zahidi Dilantik Pengerusi Risda

PUTRAJAYA, 12 Ogos – Tan Sri Annuar Musa (gambar atas) dilantik semula sebagai Pengerusi Majlis Amanah Rakyat (MARA) berkuat kuasa pada Rabu, kata Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Annuar, 59, yang juga Anggota Majlis Tertinggi UMNO dan Anggota Parlimen Ketereh, menyandang jawatan Pengerusi Mara sejak 2013.

Annuar, yang turut menyandang jawatan Timbalan Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia bagi tempoh 2010 hingga kini, pernah menyandang jawatan Menteri Belia dan Sukan (1990-1993) dan Menteri Pembangunan Luar Bandar (1993-1999).

Dalam satu kenyataan di sini, Ismail Sabri juga mengumumkan pelantikan Datuk Zahidi Zainul Abidin (gambar bawah) sebagai Pengerusi Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (Risda) berkuat kuasa pada 1 Sept depan.

Zahidi, 54, ialah Anggota Parlimen Padang Besar.

“Kedua-dua pelantikan ini dibuat selepas mendapat persetujuan daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak,” kata Ismail Sabri.

Beliau percaya Annuar dan Zahidi masing-masing dapat memimpin Mara dan Risda dalam melaksanakan dasar dan perancangan kementerian demi mencapai objektif Transformasi Negara.

Sumber : Bernama

713total visits,1visits today

Leave a Reply

Your email address will not be published.